patos logo novi

 

 

 

DRAMSKE RADIONICE

!!! UPIS GENERACIJE 2019/20. - INFO-ČAS 27. septembra u 20h @CZKS !!! 

 

Dramske radionice pozorišta PATOS namenjene su deci i mladima koji žele da steknu dramske veštine, kroz igru oslobode svoju kreativnost i prošire interesovanja i znanja. Polaznici se upoznaju sa savremenim pozorišnim izrazom, savladaće osnove glume, ali i unaprediti postojeće glumačke sposobnosti. Svaka grupa će proći kroz proces koji je prilagođen godinama polaznika.

Radionice su opredeljene za tri grupe:

PREDŠKOLCI - sredom od 16.30 do 18.15
MLAĐI OSNOVCI - ponedeljkom i sredom od 18.30 do 19.45
STARIJI OSNOVCI + SREDNJOŠKOLCI - ponedeljkom i sredom od 20.00 do 21.15

Radionice traju od OKTOBRA do KRAJA JUNA, a održavaju se u prostorijama Centra za kulturu Smederevo. Svaka grupa na kraju se predstavlja publici sa svojom prvom pozorišnom predstavomna kraju.

CENA ZA PREDŠKOLSKU GRUPU: 16.200 dinara (9 mesečnih rata od 1.800 dinara)
CENA ZA ŠKOLSKE GRUPE: 19.800 dinara (9 mesečnih rata od 2.200 dinara)

U slučaju dva polaznika iz iste porodice, ostvaruje se popust od 50% za jedno dete.

UPISNICU za radionice možeš preuzeti OVDE.

METODOLOGIJA RADA

radionicePATOS1920

Metodologija se bazira na interkulturalnom učenju kroz dramu i kreativnom dramskom procesu. Ove dve metodologije razvijaju kako individualni, tako i rad u grupi. Jedan od fokusa radionice je rad na improvizaciji, kroz koju se razvija stvaralačka impulsivnost, kao i suštinska kreativnost. Polaznici dramskih radionica razvijaju i svoje samopouzdanje, unapređuju komunikativnost i prevazilaze strah od javnog govora i nastupa. Finalni proizvod svake grupe je pozorišna predstava, na kojoj će polaznici demonstrirati naučeno, koristeći lični materijal uobličen od strane voditelja radionica. 

Dramski pedagozi PATOS-a su se godinama usavršavali na raznovrsnim seminarima vezanim za teatar u zemlji i inostranstvu sa najeminentnijim stručnjacima iz različitih oblasti. Neki od tih stručnjaka su: Orasio Salinas (Meksiko - scenski pokret i pantomima), Salvatore Tramaćere (Italija - režija), Marko Baljani (Italija - narativni teatar), Saša Rakef, Urban Belina, Goran Završnik (Slovenija - performans i ulični teatar), mr Sunčica Milosavljević (Srbija - izgradnja lika, interkulturalno učenje kroz dramu), Žiga Čamernik (Slovenija - Li Strasbergova metoda glume), Alban Varet (Francuska - ulični teatar, akrobatske i cirkuske veštine).

Voditelji radionica su dramski pedagozi i glumci pozorišta PATOS sa dugogodišnjim iskustvom.

Više informacija putem telefona 064/890-81-73 ili 064/890-81-70

VIDIMO SE NA SCENI!