patos logo novi

 

 

 

KAPETAN DŽON PIPLFOKS

piplfox smallDuško Radović

Adaptacija i režija: Miljan Guberinić i Nikola Jovanović
Igraju: Miloš Stanković, Nevena Gačić, Anja Todorović, Dragan Dželetović, Marija Stevanović, Nikola Milojić, Marina Mišić, Katarina Pendić, Dunja Petković, Ada Vera Petković, Vida Antonijević, Milica Savić, Ivona Mitić, Kaća Zdravković, Stefan Rakić i Živorad Đorđević (Čika Žika)

Džon Piplfoks je najveći, najbolji i najpametniji kapetan koji je ikada plovio morima, a njegova posada najlukavija, najveselija i najhrabrija! Ovo je zasigurno istina, bar dok Kapetan i njegova posada ne sretnu strašno sedmoglavo čudovište! PATOS-ova adaptacija čuvene radio drame Duška Radovića koja je obojila detinjstva mnogih generacija je namenjena najmlađoj publici, kao i svima onima koji nisu zaboravili da se igraju i da maštaju.

 

Reč reditelja
 
Pre više od 15 godina dečija scena pozorišta PATOS prvi put je izvela predstavu Kapetan Džon Piplfoks u režiji Dušana Tomića. Iz nostalgije prema našim prvim igrama i koracima na sceni, odlučili smo da oživimo ovu priču o hrabrom kapetanu i njegovoj vernoj posadi; priču o prijateljstvu, poverenju, odanosti i hrabrosti; priču u kojoj pobeđuju drugarstvo i sloga. Zahvaljujemo se, na igri i inspiraciji, obojici Dušana.
 
Asistent režije i scenski pokret: Anđelka Vulić
Muzika: Dragoljub Braca Martić
Dekor: Valentina Jevtić
Dizajn svetla: Nenad Đorđević
Dizajn: Mirjana Đorđević
Produkcija: PATOS
Prijatelj predstave: Centar za kulturu Smederevo
Premijera: Decembar, 2012.
Sezona 2012/2013.

Trajanje 45'